RATSASTUSTUNNIT

Alkeistunnit

Alkeistunneilla opetellaan ratsun ja ratsastajan kehonhallintaa käynnissä ja ravissa. Opeteltaviin asioihin kuuluvat pysähdykset, liikkeellelähtö, ratsun ohjaaminen, harjoitus- ja kevytravi ja muut vastaavat perustehtävät. 

Kaikilla ratsastustunneillamme saat tallilta kypärän. Alkeistunneille voit hyvin tulla tavallisissa ulkoiluvaatteissa.

Edistyneiden ratsastajien tunnit

Juniori/senioritunneilla ratsastaja hallitsee jo hevosen kaikissa askellajeissa (käynti, ravi, laukka). Näillä tunneilla opetellaan erilaisia ratsastusradan teitä kaikissa askellajeissa ja pyritään vaikuttamaan ratsuun siten, että se liikkuu sopusoinnussa ratsastajan ja tehtävien mukaisessa muodossa. Senioritunneilla tehtävien vaativuustaso nousee aina helppo A-tasolle saakka.

Ratsastustuntisi voit maksaa varauksen yhteydessä tai erikseen Vaasan ratsastuskeskuksen tilille. Emme suosittele käteismaksua. Meillä voit maksaa myös liikuntaseteleillä kuten ePassi, Smartum, Edenred, Eazybreak tai Tyky.

Pienryhmät

Pienryhmiä järjestämme oppilaiden toiveiden ja tason mukaan. Niistä saat tiedon nettivarauksestamme: 

Voit varata ratsastustuntisi suoraan nettivarauksesta, vaikka et olisi ratsastanut meillä aikaisemmin.

Miten valitsen tasoiseni tunnin?

Mikäli olet vasta-alkaja, varaa itsellesi alkeistunti. Alkeistunnilla sinulla tulee olla mukanasi huoltaja tai muu henkilö, joka voi taluttaa sinua tarvittaessa. Juniori/seniori tunnit ovat sinulle sopivia, mikäli olet laukannut, vaikka edellisestä ratsastuksesta olisi jo pitempikin aika. Senioritunnit sopivat sinulle, jos olet ratsastanut säännöllisesti useita vuosia ja pystyt tekemään tehtäviä kaikissa askellajeissa. 

Mikäli olet epävarma siitä, mihin ryhmään kuulut, varaa mieluummin helpompi ryhmä. Voit siirtyä vaikeampaan ryhmäään seuraavalla kerralla.

Varaa oma tuntisi jo tänään, hinnat näet nettivarauksesta.